Hoppa till sidans innehåll

Falkenberg/Falköping vidare till U18-SM

23 MAR 2022 21:00
I söndags spelades det U18-kval, för spelare födda 2005 eller senare, i Falkhallen.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2022 21:00

Falkenberg som har ett samarbetsavtal med Falköpings VK slutade på en slutgiltig tredje plats och är därmed kvalificerade för vidare spel i SM som avgörs i Jönköping den 14-15 maj.

I gruppfinalen pressade Falkenberg/Falköping slutsegrarna från Ängelholm (EVS) till ett tredje och avgörande set. Man hade bra läge att vinna det första setet innan spelet föll ihop, för att sedan komma tillbaka starkt i det andra setet och ta matchen till ett skiljeset. I slutet av det avgörande setet var Engelholm starkare och de vann senare även finalen mot Örkelljunga.

Våra killar fick istället ta sig an KFUM Jönköping som man lyckades vinna över med 2-0 efter ett rafflande första set och ett lättare andra set. 

I och med vinsten var SM-platsen säkrad och sedan återstod en bronsmatch mot Lund om vilka som skulle få den sista medaljen i kvalet. Bronsmatchen blev en rysare där F/F vann det första setet med 25-23 och därefter förlorade man det andra setet klart med 25-15, för att sedan komma tillbaka och vinna det sista setet med minsta möjliga marginal, 16-14. 

Hasse Kardell och Kenneth Slätt coachade laget under helgen och hade även Urban Ekhede till sin hjälp med det praktiska. 

-Många av våra killar visade framfötterna och det ska bli spännande att se vad vi kan hitta på när det väl blir dags för SM i Jönköping, säger Hasse Kardell (FVK). 

Text: Falkenbergs Volleybollklubb
Bild: Falköpings Volleybollklubb

Skribent: Felicia Swenzon
E-post: Adressen Gömd

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

 

 

 

Följ oss på:

 

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o David Reker Andersson, Dalgatan 9
52173 Kinnarp

Kontakt:
Tel: +46734343357
E-post: ordforande@falkoping...

Se all info

 

 

Vi tackar våra sponsorer!

 

Huvudsponsorer

  

Sponsorer till overaller

 

Matchsponsorer