Hoppa till sidans innehåll

Dubbelmöte i Norrland 23-26/10

29 OKT 2020 00:02
Här följer en reseskildring av damlagets Norrlandsäventyr i helgen. Match mot Stöcke och Norsjö stod på schemat.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2020 00:02

Vi började resan med tåg vid 7-tiden på fredagskvällen. Vi hade 2 sovvagnar. På kvällen spelade vi spel och umgicks i våra vagnar. Vi var framme i Umeå 06.18. Där mötte Sofia upp oss vid tåget och tog med oss till ett kontor Linnea lånat. Där hade tjejerna och Britt fixat en frukostbuffé åt oss. Mätta och glada gav vi oss iväg till hallen för match mot Stöcke.

Vi började första set lite försiktigt men sen blev spelet bättre. Vi förlorade första set med 21-25. Andra set var bättre. Tjejerna var lite tuffare och vi kände i mitten av setet att vi hade lite övertag. Tyvärr så har vi oturen att två spelare krockar ihop och vår passare Emma Hillestrand blev skadad. Det blev lite rörigt på plan då vi fick ställa om och spela med Sofia Jannesson som passare. Vi förlorade med 21-25. I tredje set körde vi med 2-passarsystem. Det var våra Sofior som spelade passare bak. Det funkade riktigt bra men tyvärr räckte vi inte till riktigt och förlorade setet med 22-25. Utsedd till bästa spelare blev Sofia Jannesson.

Efter matchen gick vi ut och åt på Lottas innan det var dags att fortsätta resan. Det var buss till Norsjö med 2 byten så vi var inte framme förrän efter 8 på kvällen. Efter lite medhavd mat så blev det ganska snart sängen då vi alla var trötta efter en lång dag.

På söndagen var det match klockan 12 mot Norsjö. Vi började första set med 2-passarsytemet men idag funkade inte spelet alls och vi förlorade första set med 12-25. I andra set spelade Sofia Larsson ensam passare men poängen rann iväg och vi förlorade med 13-25.

I tredje set blev det en förändring i attityden. Tjejerna blev tuffare vid nät och fick ett annat driv. Det är så här de alltid ska spela! Vi vinner setet med 25-23. Tyvärr så faller de tillbaka lite i fjärde set och poängen rinner iväg och Norsjö vinner tillslut med 13-25 i setet och 1-3 i matchen. Norsjö spelade väldigt bra hela matchen och servade väldigt bra. Det märks att de är ett topplag. Det vi får ta med oss är att vi verkligen kan om vi bara vågar vara lite tuffare. Utsedd till matchens lirare blev Ida Jannesson.

Efter mat på gästgiveriet så blev det lite olika aktiviteter innan vi började vår hemresa 18.50. Då detta skrivs så har vi nästan 2 timmar kvar på tåg innan vi är hemma strax efter halv 10.

Det har varit en väldigt trevlig helg med laget. Det är alltid mycket skratt och alla har roligt. Givetvis är det tufft att göra en sån lång resa. Mycket tid på tåg och bussar och få allt att fungera men det lyckades även denna gång. Vi ser fram emot revansch när lagen kommer ner till oss och spelar.

Skribent: Weronica Fallander
Epost: Adressen Gömd

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

 

 

 

Följ oss på:

 

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
Weronica Fallander, Marka Borgen 2
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: +46706747804
E-post: ordforande@falkoping...

Se all info

 

 

Vi tackar våra sponsorer!

 

Huvudsponsorer

  

Sponsorer till overaller

 

Matchsponsorer