Hoppa till sidans innehåll

Även FVK:s herrlag är i gång

25 OKT 2021 18:04
Efter en hektisk septembermånad med ett par SM-slutspel samt ett Mästerskap för vårt unga herrlag så har de redan även hunnit med tre helger med dubbelmöten i division 2 mellersta herrar.
  • Skapad: 25 OKT 2021 18:04

"Vi har tappat 8 spelare av olika anledningar från förra säsongen och håller på att bygga ett nytt herrlag", säger tränare Hasse Kardell.

Uppstarten på säsongen när alla äntligen fick vara med och träna blev en rivstart. U-SM i Jönköping, J-SM i Södertälje samt U16 Mästerskapet på hemmaplan i Falköping var inbokat och i träningsgruppen fanns det grabbar till alla tre tillfällena, en av dem deltog t.o.m. på samtliga tre turneringar.

"Det blev inte så mycket tid över till att spela ihop herrar A", fortsätter Hasse.

Första helgen i oktober var det dax för seriepremiär i Habo. I första matchen lyckades man pressa Habo:s B-lag till en femsetsmatch. Tyvärr lyckades FVK inte hela vägen men fick ändå med sig säsongens första poäng. Kort vila efter en lång match och nästa motståndare Block VK stod för motståndet. Ett gäng rutinerade spelare på andra sidan nätet och ett ganska slutkört Falköping resulterade i ytterligare en förlust för Falköping, denna gång med 0-3.
André anfall Habo.jpg

Helgen därpå bar det av till Örebro för två matcher. Återigen en stentuff första match mot Örebro och återigen en snäplig förlust med 2-3. Därefter försökte grabbarna ladda in ny energi i en kort paus innan Trollhättan stod som motståndare. Denna gång lyckade de bättre med att ladda batterierna, men inte fullt ut. En ganska jämn match men en till förlust för dagen, denna gång med 1-3.

HA Örebro.jpg

Tredje matchtillfället avklarades i söndags. Lite märkligt spelschema för även denna gång skulle FVK spela mot Habo och Block i Habo. En tidig matchstart samt lite trötta spelare som inte kom i gång i första matchen gjorde att det blev förlust mot Habo B med 0-3. Bättre spel i andra matchen mot Block, men tyvärr räckte de inte till denna gång heller utan förlorade en mycket jämn match med 1-3.

"Nu har vi ett par veckor på oss att spela ihop oss ordentligt. Vi ska även försöka dela upp träningarna lite bättre. Vi tittar på att skapa ett par olika grupper där vi kommer kunna utvecka de olika kompetensnivåerna i laget. Vi har fått en hel del nya grabbar, både på seniorsidan men främst i den yngre gruppen. Vi ökar antalet killar hela tiden i FVK, det är fantastiskt!" avslutar tränare Hasse

Skribent: Jane Gustavsson
E-post: This is a mailto link

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

 

 

 

Följ oss på:

 

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o David Reker Andersson, Dalgatan 9
52173 Kinnarp

Kontakt:
Tel: +46734343357
E-post: ordforande@falkoping...

Se all info

 

 

Vi tackar våra sponsorer!

 

Huvudsponsorer

  

Sponsorer till overaller

 

Matchsponsorer