Hoppa till sidans innehåll

Damer B spelar Vss

07 MAR 2022 18:11
Igår söndag den 6/3 var Damer B iväg och spelade Vss i Sollebrunn. Vi åkte iväg med 9 tjejer. För många av spelarna var det deras första turnering. Så det var med nervösa steg de klev in på planen.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2022 18:11

Första matchen mötte de Westan. Tjejerna kämpade på bra. Nervositeten fanns där, men samtidigt fokuset och en vi känsla. Resultatet slutade med 0-2 med fördel Westan. Men nu hade alla gjort en matchpremiär! 

Andra matchen stod Habo för motståndet. Habo hade väldigt tryck i sina servar. Servmottag behöver vi hem och öva på. Men tjejerna kämpade på. Vi ger inte upp, utan kör in i kaklet. En 0-2 förlust även här. 

Sista matchen i gruppspelet var det Majorna vi mötte. Nu hade tjejerna ätit, och nervositeten helt släppt. Vi tog ledningen direkt och släppte inte in motståndarna i spelet. Vi vann första set! Andra set försvann fokuset och det blev stressigt på plan, vilket gjorde att Majorna tog över spelet och vann andra set. 

Efter en bollräkning så visade det sig att Majorna vunnit mer bollar än oss så vi kom på en 4de placering i gruppen. Det var så många lag som spelade idag. Så slutspelsmatcherna spelades bara om de bästa placeringarna. Alltså fick vi tjejer åka hem utan slutspel.

Tjejerna hade hela dagen en stor vi- och lagkänsla, både under match och mellan matcherna. Vi kämpade på varje boll, vi hade riktigt bra servar och räddade många "fjös" bollar. Vi hade bra anfall och blockspel. Det var mycket lägre i tak än vad vi är vana vid, så det var några bollar som vi körde upp i taket. Tjejerna tappade aldrig humöret, utan de peppade varandra hela tiden! 

Vi tränare är stolta över våra tjejer. Kul att se de spela, och vi såg verkligen hur mycket de har utvecklats under säsongen. 

Florre och Felicia

Skribent: Felicia Swenzon
E-post: Adressen Gömd

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

 

 

 

Följ oss på:

 

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o David Reker Andersson, Dalgatan 9
52173 Kinnarp

Kontakt:
Tel: +46734343357
E-post: ordforande@falkoping...

Se all info

 

 

Vi tackar våra sponsorer!

 

Huvudsponsorer

  

Sponsorer till overaller

 

Matchsponsorer