Hoppa till sidans innehåll

U16-Mästerskapet, mer än bara volleyboll!

15 APR 2019 22:49
Falköpings Volleybollklubb arrangerade i helgen U16-Mästerskapet, SM för de som är under 16 år.
  • Skapad: 15 APR 2019 22:49

Årets U16-Mästerskap var ett rekordår med 53 lag från hela Sverige, från Ystad i söder till Skellefteå i norr. Helgen bestod av 162 matcher som spelades av mer än 450 spelare i 3 hallar. Stämningen har varit på topp med mycket spelarglädje och bra lagkänsla, men som alltid i ett mästerskap, även besvikelse.

Lördagen bestod av mer än bara matcher. Efter alla matcher kunde man på kvällen aktivera sig med bumperball, servemottagning med en servemaskin, pingis, graffitimålning med tuschpennor samt beachvolleyboll. Nytt för i år var att kunde även mäta hur snabb serve man har med en speedgun. Aktiviteterna på kvällen var även till för kommunens ungdomar, alla som ville fick komma och prova på de olika aktiviteterna eftersom det var öppet hus i Frejahallarna. Detta skedde i samarbete med Falköpings Kommun och Sisu. För övrigt var det fri entré hela helgen, alla var välkomna att titta på volleyboll!
  

På lördagskvällen fick även ledarna en gyllene möjlighet att slappna av och ladda batterierna inför morgondagen på relaxen på Odenbadet. Gissa om det var uppskattat!

Söndagen bestod av slutspelsmatcher och finalmatcher. I hallarna kunde man ta del av spänningen, nervositeten och kämparglöden.
  

De lag som gick segrande ur årets upplaga av U16 Mästerskapet blev:
Flickor Svart: Engelholm Girls
Flickor Röd: Lund
Flickor Grön/Blå: KFUM Umeå
Pojkar Röd/Svart: Habo Wolley P04
Pojkar Grön/Blå: Stöcke IF

Pristagare Odenhallen

Tyvärr lyckades inte vi i arrangörsklubben att få ihop ett eget lag till detta års Mästerskap. Vi har tyvärr alldeles för få ungdomar i aktuell ålder. Men nu på onsdag, den 17/4 har vi "prova på träningar" kl 18:00 i Freja A. Vi hoppas att detta kan skapa nyfikenhet och intresse för volleyboll hos några ungdomar.

Men, klubben har haft över 60 stycken funktionärer som arbetat hårt med att få ihop arrangemanget. Och strax efter årsskiftet i år startade en stab på ca  personer upp arbetet med årets Mästerskap. "Eftersom vi har stor rutin på att anordna större turneringar i klubben, känns det oerhört skönt när allt flyter på och man får massa positiv respons från våra gästande lag" säger tävlingsledaren Hasse Kardell

Detta var fjärde året som FVK hade fått förtroendet av Svenska Volleybollförbundet för att arrangera turneringen. 

Vi tackar Svensk Volleyboll, alla deltagare, ledare och anhöriga samt alla funktionärer. Vi vill också tacka vår huvudsponsor Lindströms bil och övriga sponsorer. Utöver sponsorerna vill vi även säga ett stort tack till Rizoma galleri som ordnade med aktiviteter för alla ungdomar.
 
Tävlingsledaren hälsar till sist att ” Nu laddar vi om och börjar räkna ner till nästa års mästerskap, 2020 Here we come! ”

Falköpings volleybollklubb

(På bilden ses ett liten skara av FVK:s alla funktionärer i helgen.)

Skribent: Jane Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

Vi tackar våra sponsorer!
 
LP
Bravida Logotyp
images (2) 

 

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o Weronica Fallander, Marka Borgen 2
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: +46706747804
E-post: This is a mailto link

Se all info