Hoppa till sidans innehåll

Silver i öppna U-SM

13 MAJ 2018 21:03
Falköpings VK:s flicklag vann silver i öppna Ungdoms-SM!
  • Skapad: 13 MAJ 2018 21:03

Tjejerna var bara en boll från att kvalificera sig till SM-slutespelet i Jönköping. Men vilken revansch dom tog: en silvermedalj hämtades hem till klubben! 

Gruppspelet inleddes med två lätta segrar där vi hade möjlighet att få samtliga att spela. Tredje och sista matchen i gruppen blev en ren gruppfinal. Här visade laget för första gången ordentligt upp vilka färdigheter och kunskaper de har. En mycket jämn match mot ett Sollentunalag slutade dessvärre i en förlust med 1-2.

Nu fick tjejerna en ny utmaning i kvartsfinalen: en gruppsegrare från Umeå (Stöcke IF). Första set inleddes lite nervöst och FVK hade nog inte riktigt vaknat, förlust med 15-25. Men sen vände det, och som dom spelade! 25-21 och 15-10 resulterade i att Falköpings VK vann med 2-1 och var klara för semifinal!

På andra sidan nätet i semin stod ytterligare en gruppetta: Lunds VK. Detta blev förmodligen helgens bästa match för tjejerna, dom var grymma. Franmförallt i defense och framspel, men även anfallsmässigt sett. Siffrorna skrevs till 26-28, 25-16, 15-12 och vinst med 2-1 för FVK som därmed var klara för finalen.

I finalen hade laget en ny chans att slå Sollentuna. Tyvärr lyckades inte tjejerna hitta tillbaka till sitt utmärkta spel från semifinalen. På planen saknades en spelare, Emilia som fått uppsöka sjukhus efter en skada i semin. Detta märktes tyvvärr lite, laget var lite stukat och vi fick flytta om lite positioner. Men FVK ska ändå ha beröm för en bra genomförd final, även om det blev förlust med 0-2.

Vi ledare är grymt imponerade över hela laget, vilka tjejer klubben har! ALLA drar sitt strå till stacken och är verkligen värda denna medalj. Vi är "sjukt" stolta över våra tjejer!

Anders, Jane, David och Johanna

Skribent: Jane Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

Vi tackar våra sponsorer!
 
LP
Bravida Logotyp
images (2) 

 

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o Weronica Fallander, Marka Borgen 2
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: +46706747804
E-post: This is a mailto link

Se all info