Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär i helgen

2017-10-08 22:33
Både Damer A och Herrar A i FVK hade seriepremiär i helgen.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 22:33

Först ut var damerna på hemmaplan i Frejahallen. Trollhättans VK stod för motståndet och FVK-tjejerna klarade galant av motståndet.

Det blev en klar seger med 3-0 (25-13, 25-15, 25-19). FVK har även i år en stor trupp, med många unga lovande spelare på gång. I dag kunde tränarna låta alla spela. Dessutom saknades ett par av de rutinerade spelarnar idag. Man kan verkligen se att laget går framåt med stora steg! 

Laget tränas även i år av Henrik Alternäs som denna säsong har han fått Astrid Ericsson till sin hjälp och med assistens av Britt Olsson, precis som förra året. Det ska bli mycket spännande och se om tjejerna lyckas klättra högre i tabellen än fjärdeplatsen de slutade på förra säsongen.

Tyvärr blev det en svidande förlust i premiären för herrlaget med 3-0 (25-15, 25-14, 25-19) mot Mariestads VBK. 

Första setet börjar ganska skakigt. Laget bjuder på alldeles för många egna misstag och har samtidigt svårt att producera egna poäng. 

Det andra setet visar sig bli det första  setet ganska likt. Servemottagningen blir skakig och FVK har svårt att komma till anfall. 

Det tredje setet öppnas starkt och killarna visar att de inte har något att förlora. Tråkigt nog fastnar vi i en rotation i slutet som laget inte lyckas ta sig ur. 

Dagens match visar ganska klart och tydligt att laget inte riktigt än är tillräckligt samspelta för att skörda den talang som finns på pappret.

Extra kul med dagens match är att fyra stycken av klubbens egna talanger gör sin A-lags debut och visar att framtiden ser ljus ut. 

Tränare Joakim Jannesson ger extra beröm till debutanten Nicodemus som alstrade liberorollen med bravur!

Skribent: Jane Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

Vi tackar våra sponsorer!
 
LP
Bravida Logotyp
images (2) 

 

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
C/o Weronica Fallander, Marka Borgen 2
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: +46706747804
E-post: This is a mailto link

Se all info