Hoppa till sidans innehåll

FVK PU18 Spelade 3-Kungaslaget

30 OKT 2018 21:18
10 st förväntansfulla ungdomar åkte till Kungälv för årets första turnering. Hälften av ungdomarna hade aldrig spelat match i 6-manna volleyboll tidigare.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 21:18

På bilden från vänster: Victor, Fabian, Abdale, Kenan, Ubbe, Olle, Erik, Nico, Hasse, Emma, Florre och Albin.

Det var en nervöst lag som ställde sig på plan för första matchen på lördagsmorgonen, Ymer Ik stod för motståndet. För vissa av spelarna var det premiär och det märktes verkligen.
Stort fokus och en spänning syntes i samtligas ögon, hur ska detta gå?

Efter ett antal nervösa ingripande i början på matchen så började laget spela bättre och bättre och efter 2 set stod FVK som segrare.
En fantastisk känsla för laget. Efter denna triumf väntade Jönköping i match två. Det blev en jämn match men en knapp förlust.
Tredje matchen var mot Sollentuna en av favoriterna med grabbar som spelat i många år. FVK spelade här stundtals riktigt bra men var lite för ojämna för att kunna utmana i denna match och en klar 2-0 förlust blev resultatet.
FVK slutade 3:a i gruppen och gick till kvartsfinal som bästa trea.
Södertälje blev motståndarna på lördagskvällen en tuff motståndare med många bra spelare.
Det visade sig att även detta Stockholmslag var för tuffa för våra grabbar denna gång och en klar förlust med 2-0.

Nu väntade spel om platserna 5-8 under söndagen. Åter igen stod Jönköping på andra sidan nätet, FVK var taggade och revanschsugna det blev en mycket jämn och spännande match där FVK till slut stod som segrare efter mycket bra agerande och kämpande. I spel om plats 5-6  var det ett norskt lag som stod för motståndet. Norge vann första set men FVK lyckades att vinna det andra och fick till ett avgörande set. Här spelade FVK jättebra men efter ett fantastiskt jämnt set stod det norska gänget som segrare med 15-13.

Vi ledare är stolta och enormt nöjda med hur våra ungdomar agerade denna helg. Det var ett trött men glatt gäng som satte sig i bilarna för hemfärd. Nu vet vi vad som gäller och får vi fortsätta och ha bra träningar med mycket ungdomar kommer detta bli en riktigt rolig säsong.

Skribent: Hans Kardell
Epost: Adressen Gömd

Vi tackar våra sponsorer!
 
LP
Bravida Logotyp
images (2) 

 

Vi stödjer:

volleybollmotcancer

Postadress:
Falköpings VK - Volleyboll
Weronica Fallander, Marka Borgen 2
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: +46706747804
E-post: This is a mailto link

Se all info